HÍREINK


Székely Torony Mikulás Kupa

2018. december 2. - Újpest
11 x aranyérem 6 x ezüstérem 10 x bronzérem

A SZAC Karate Sportegyesület 20 versenyzővel vett részt a 2018. december 1-én megrendezett Székely Torony Mikulás Kupán, melyre összesen 670 egyéni nevezés érkezett be.

Versenyzőink ezúttal is nagyon kitettek magukért, hiszen 20 versenyzőnkből 17-en dobogós helyezést értek el. A SZAC Karate Sportegyesület összesen 27 dobogós helyezést ért el, 11 arany, 6 ezüst, 10 bronz éremmel és 2 ötödik helyezéssel zárta a versenyt.

Külön öröm számunkra, hogy három kategóriában egyesületünk versenyzői a többi egyesület versenyzőit maguk mögé utasítva egymással döntőztek, és hogy 6 olyan versenyzőnk is dobogós helyezést ért el, akiknek ez volt élete első karate versenye, sőt közülük hárman rögtön a dobogó legfelső fokára állhattak fel.

SZAC Karate SE érmes versenyzői Mikulás Kupa után
SZAC Karate SE érmes versenyzői Mikulás Kupa után

Versenyzőink eredményei:

1. helyezésCsákvári Biankaszivacs kumite
1. helyezésCsík Nimródszivacs kumite
1. helyezésFehér Marcellkata
1. helyezésNagy Alexandrukata
1. helyezésNagy Alexandrukumite
1. helyezésPutnik Gorankata
1. helyezésPutnik Gorankata OPEN
1. helyezésTeveli Jakabszivacs kumite
1. helyezésTóth Gergelykata
1. helyezésTutsch Vencelkumite
1. helyezésZöllei Andráskumite
 
2. helyezésBoros Orsolyakumite
2. helyezésBudai Barnabáskata
2. helyezésDodok Mátékata
2. helyezésCsík Csongorszivacs kumite
2. helyezésTóth Gergelykumite
2. helyezésZöllei Andráskata
 
3. helyezésCsákvári Biankakata
3. helyezésCsík Csongorkumite
3. helyezésCsík Nimródkumite
3. helyezésCzigány Pannakata
3. helyezésDodok Mátékumite
3. helyezésNagy Boldizsárkata
3. helyezésPutnik Gorankumite
3. helyezésTutsch Lindaszivacs kumite
3. helyezésZöllei Adriennkata
3. helyezésZöllei Adriennkumite
 
5. helyezésBoros Orsolyakata
5. helyezésSzekrényesi Lilikata

Gratulálunk a versenyzőknek a remek helytállásért és az elért eredményekért.

Köszönet a haladóknak: Boros Csabának, Seres Adriánnak, Szántai Lászlónak, Szekrényesi Lilinek, Topolyai Máténak, Woog Olíviának, hogy segédedzőként segítették a versenyzőinket a hosszú nap folyamán, és Szántai Lucának, aki ezúttal bíróként tevékenykedett a versenyen.

Köszönet a szülőknek és a hozzátartozóknak, hogy lehetővé tették a gyerekek versenyzését, és hogy támogatják őket abban, hogy karatézzanak.

HAJRÁ SZAC!


Shibamori szeminárium

2018. november 24-25. - Kóka - Budapest

Shibamori Kando Shihan 9. danos Wado-ryu nagymester szombaton Kókán, vasárnap pedig Budapesten a 18. kerületben a SZAC Karate SE régi tornatermében a Pogány Frigyes Szakgimnáziumban tartott edzéseket.

Szombaton 6, vasárnap 25 fő képviselte egyesületünket a szemináriumon.

SZAC Karate SE karatésai Shibamori Shihannal
SZAC Karate SE karatésai Shibamori Shihannal

Köszönet mindenkinek, aki jelenlétével emelte a rendezvény színvonalát!


WKF Karate Diákolimpia - Országos Döntő

2018. november 3. - Szigetszentmiklós
1 x ezüstérem 2 x bronzérem

Egyesületünk csupán 4 versenyzővel vett részt a WKF Karate Diákolimpia - Országos dőntőjén, amelyen a teljes magyar élvonal felsorakoztatta versenyzőit. A versenyen 63 egyesület 668 versenyzője lépett tatamira. Sajnos több éremesélyes versenyzőnk is kihagyta ezt a rangos megmérettetést a hosszú hétvége miatt.

Három versenyzőnk viszont felküzdötte magát a továbbtanulásban is plusz pontokat jelentő dobogóra, és emelett még egy 5. helyezést is sikerült elérnünk.

Versenyzőink eredményei:

2. helyezésNagy Alexandrukata - 10-11 éves - utánpótlás
3. helyezésSzántai Lucakata - 16-17 éves - haladó
3. helyezésSzekrényesi Lili kumite +50kg - 13-14 éves - haladó
5. helyezésSzántai Lucakumite -53kg - 16-17 éves - haladó

SZAC Karate SE érmes versenyzői a WKF karate Diákolimpia Országos döntőjén
SZAC Karate SE érmes versenyzői a WKF karate Diákolimpia Országos döntőjén

Gratulálunk a versenyzőknek a remek helytállásért és az elért eredményekért.


WUKF KARATE EURÓPA-BAJNOKSÁG

2018. október 23-28. - Ta Qali, Málta
1 x aranyérem 2 x ezüstérem 2 x bronzérem

A SZAC Karate SE. 4 versenyzője (Dudás Éva, Szántai Luca, Topolyai Máté és Pénzes Tamás) vehetett részt a 2018-as WUKF Karate Európa-bajnokságon Máltán és nagyon eredményes szerepléssel 1 Európa-bajnoki címet, 2 ezüstérmet, 2 bronzérmet és 2 negyedik helyezést szereztek.

Csapatunk 22-én hétfőn szerencsésen megérkezett Máltára, 23-án kedden délelőtt elvégeztük a regisztrációt s a mérlegelést, majd egy kis városnézésre is maradt időnk. 24-én szerdán délelőtt és délután részt vettünk Shibamori Kando Shihan edzésein, melynek ezúttal a Máltai homokos tengerpart adott otthont. Ilyen körülmények között talán még egyik versenyzőnk sem edzett eddig.

Magyar csapat Shibamori Shihannal a máltai tengerparton
Magyar csapat Shibamori Shihannal a máltai tengerparton

Csütörtökön az első versenynapon a csapat kumite és az egyéni kumite open versenyszámok kerültek megrendezésre, az Európa-bajnokság nem indult rosszul számunkra, hiszen a Pénzes Tamás, Balla Zoltán, Papp Norbert összeállítású férfi kumite csapat beverekedte magát a legjobb 4 közé. Nagyon bíztató volt számunkra, hogy a 4 közé jutás során Pénzes Tamás az ellenfél csapat leggyorsabb versenyzőjét 4-0-ra tudta legyőzni.

Pénzes Tamás egyéni open kumite versenyszámban is tatamira lépett ezen a napon, és a 8 közé jutásnál egy igen erős és gyors angol versenyzőt sikerült magabiztosan legyőznie, a négy közé jutásnál viszont a bírók ezúttal is a román ellenfelet támogatták. A mérkőzés jól indult, a villámgyors román ellenfél első támadásait sikerült kivédekezni, és egy igazán tiszta csattanód jodan mawashival sikerült is visszaválaszolni, amit érthetetlen módon a bírók chudan mawashinak és ezáltal ippon helyett wazaarinak adtak meg... ezt követően talán csak 1 alkalommal sikerült az ellenfélnek tiszta találatot szereznie, a többit mind sikerült kivédekezni, de éreztük, hogy a bírók az ellenfél tovább jutását támogatják, és az egyértelműen kivédett hárított támadásokat is megadták.

Pénteken az egyéni kata versenyszámok kerültek sorra, elsőként Szántai Luca sikerének örülhettünk, aki kadet (15-17 éves) korcsoport rengokai kata versenyszámában döntőbe jutott, ahol holtverseny alakult ki a 2. helyen, ezért Lucának és ellenfelének újra kellett katázni, és nagy örömünkre Luca szerezte meg a 2. helyezést. Topolyai Máté kadet (15-17 éves) korcsoportban egy nagyon erős és népes rengokai kata mezőnyben kellett bizonyítania, és ugyan nagyon szépen katázott, sajnos éppen lemaradt a 6 fős döntőről, így 7. helyen végzett. Dudás Éva U21 rengokai és felnőtt rengokai kata versenyszámban is döntőbejutott, Pénzes Tamás pedig a felnőtt Wado-ryu kategóriában legmagasabb pontszámmal jutott be a vasárnapi döntőbe.

Szántai Luca - kata Európa-bajnoki ezüstérmes és kumite -55 kg Európa-bajnoki bronzérmes
Szántai Luca - kata Európa-bajnoki ezüstérmes és kumite -55 kg Európa-bajnoki bronzérmes

Szombaton az egyéni kumite versenyszámok kerültek megrendezésre. Ezúttal is Szántai Luca került sorra először és 1. mérkőzését magabiztosan hozta és 8 közé jutott, majd egy nagyon erős román versenyző legyőzésével bejutott a legjobb 4 közé. A döntőbe jutásért egy jóval magasabb és hosszabb végtagokkal rendelkező versenyzővel kellett megküzdenie, de sajnos a bravúr nem sikerült, így Luca a 3. helyen végzett.

Szántai Luca - kata Európa-bajnoki ezüstérmes és kumite -55 kg Európa-bajnoki bronzérmes
Szántai Luca - kata Európa-bajnoki ezüstérmes és kumite -55 kg Európa-bajnoki bronzérmes

Topolyai Máté szintén jó formában vágott neki a küzdelmeknek nagyon úgy tűnt, hogy viszonylag simán bejut a döntőbe a 15-17 éves korosztály -55kg-os kumite versenyszámban. A döntőbejutásért vívott meccsen 5-0-ra vezetett 8 másodperccel a mérkőzés vége előtt, ugyan több intést is begyűjtött melyeknek a fele teljesen indokolatlan volt, nem hittük volna, hogy a bírok végül elveszik Mátétól a továbbjutást, de sajnos mégis ez történt. Máté ellenfelének nem volt vesztenivalója, ezért ész nélkül, többször önveszélyesen indított lerohanó támadásokat, és az utolsó ilyen esetben Máté egyik kontra támadása miatt 2. kategória (kinshi) 4. leléptetést jelentő intését ítélték neki a bírók mert az egyik ütés elment az ellenfél feje mellett... Véleményünk szerint a bírók abszolút rosszul értékelték a helyzetet, leginkább az ellenfél érdemelt volna intést, az önveszélyes és egyben kontrolltalan veszélyes lerohanás támadások miatt, és ő szaladt bele a kontra ütésekbe... továbbá teljesen egyértelmű volt, hogy Máté érdemeli meg a továbbjutást, hiszen 5-0-ra vezetett. Máté így csupán az 5. helyezést érte el, de teljesítménye így is nagyszerű, bízunk benne, hogy legközelebb a szerencse is mellé áll.

Pénzes Tamás magabiztosan 6-1 arányban bejutott a legjobb 4 közé, így vasárnapra 3 versenyszám elődöntői és döntői vártak rá.

Vasárnap a felnőtt és U21 döntők kerültek sorra, Dudás Éva először felnőtt mezőnyben döntőzött, ahol nagyon szép katával a döntőben 3. legmagasabb összpontszámot kapta, így az 5. helyről előre tudott lépni a 4. helyre, ha az első fordulóban kicsit kegyesebbek lettek volna hozzá a bírók, akkor a kategóriát bronzéremmel zárhatta volna. U21-es korosztály döntőjét Évi holtversenyben a 3. helyről kezdte, ezért nagyon bizakodtunk, hogy talán itt meglesz az érem, de sajnos a bírók a másik versenyzőt látták jobbnak, így Éva itt is éppen lecsúszott a dobogóról és 4. helyezést ért el.

Pénzes Tamás a döntőben is tudta növelni az előnyét a felnőtt Wado-ryu kata versenyszámban és magabiztosan zsinorban 3. alkalommal szerezte meg az Európa-bajnoki címét Wado-ryu kata versenyszámban.

Pénzes Tamás - Wado-ryu Kata Európa-bajnok és Kumite +85 kg Európa-bajnoki ezüstérmes
Pénzes Tamás - Wado-ryu Kata Európa-bajnok és Kumite +85 kg Európa-bajnoki ezüstérmes

A kata versenyszámok után a csapat kumite elődöntők következtek, ahol a magyar csapatnak sajnos nem sikerült a döntőbejutás 2-1 arányban, a későbbi Európa-bajnokoktól kaptunk ki. Így a Pénzes Tamás (SZAC) - Balla Zoltán (Honbu) - Papp Norbert (Hairando) összeállítású csapat a 3. helyezést érte el.

Balla Zoltán - Pénzes Tamás - Papp Norbert - Európa-bajnoki bronzérmes kumite csapat
Balla Zoltán - Pénzes Tamás - Papp Norbert - Európa-bajnoki bronzérmes kumite csapat

Utoljára maradt a felnőtt +85 kg-os kumite versenyszám elődöntője és döntője. Pénzes Tamás idő előtt fölényesen 6-0-ra megnyerte angol ellenfele ellen az elődöntőt, majd csupán 1 perc pihenő után már ismét tatamira kellett lépnie, mert következett is a döntő. A mérkőzés elején a versenyzők taktikusan próbálták keresni az ellenfél gyenge pontjait, az olasz versenyző kizami tsukival próbálkozott több alkalommal is, de ezeket sikerült kivédekezni, Tamásnak eközben volt 2 támadása is, ahol tisztán betalált, de a bírók pontot nem adtak rá. Majd az olasz versenyző egy ugyanolyan távoli kizami tsukijára megadták az első pontot, amira az előző esetekben helyesen nem adtak semmit. A kiegyenlítésre nem kellett sokat várni, Tamás jodan gyakutsukival talált be. Az 1-1 -es állás egészén 3 másodperccel a vége előtt megmaradt, amikor az olasz versenyző ismét kizami-val támadott, érzésünk szerint ebből idejében sikerült kihajolni és gyakutsukival megkontrázni az ellenfelet, de sajnos a bírók ismét az ellenfelet támogatták, olyannyira hogy wazaari helyett ippont adtak a kizami támadásra, hogy még kisebb legyen az esély az utolsó 3 másodpercben a kiegyenlítésre... Pénzes Tamás így a +85 kg-os kumite versenyszámban 2. helyezést ért el, ami önmagában nagyon szép eredmény, de a fentiek tudatában, vagyis ha legalább az első 2 találatból megvan az egyik, vagy ha az utolsó pontot helyesen nekünk ítélik, akkor az utolsó 3-4 másodpercet már simán ki lehetett volna mozogni és akár meglhetett volna a kumite Európa-bajnoki cím is.

Pénzes Tamás - Wado-ryu Kata Európa-bajnok és Kumite +85 kg Európa-bajnoki ezüstérmes
Pénzes Tamás - Wado-ryu Kata Európa-bajnok és Kumite +85 kg Európa-bajnoki ezüstérmes

Versenyzőink eredményei:

EURÓPA-BAJNOK Pénzes Tamáskata
 
Európa-bajnoki ezüstérmes Szántai Lucakata
Európa-bajnoki ezüstérmesPénzes Tamáskumite +85kg
 
Európa-bajnoki bronzérmesSzántai Lucakumite -55kg
Európa-bajnoki bronzérmesPénzes Tamáscsapat kumite
 
Európa-bajnoki 4. helyezettDudás Évakata (felnőtt)
Európa-bajnoki 4. helyezettDudás Évakata (U21)
 
Európa-bajnoki 5. helyezettTopolyai Mátékumite -55kg
Európa-bajnoki 7. helyezettTopolyai Mátékata

 

Köszönet nyilvánítás:

Köszönjük a Magyarországi Wado-ryu Karate Szövetségnek és a Budapest XVIII. Kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának, hogy támogatta versenyzőink eredményes szereplését.

Köszönjük a Magyar Postának és Vinis Gabriellának, hogy támogatta versenyzőinket utasbiztosítással.

Külön köszönet Szabó Zoltánnak, aki segítette a versenyzőinket, akkor amikor Pénzes Tamás egyesületünk edzője is éppen versenyzett.

Külön köszönet Binder Péternek, aki lehetővé tette, hogy az Európa-bajnokság előtti hétvégéken külön edzéseket tartsunk a dojójában.

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki támogatott bennünket vagy szurkolt nekünk!

SZAC Karate SE versenyzői: Topolyai Máté - Pénzes Tamás - Szántai Luca - Dudás Éva
SZAC Karate SE versenyzői: Topolyai Máté - Pénzes Tamás - Szántai Luca - Dudás Éva


Hungarian Open Grand Prix - Saman Kupa - Nemzetközi WKF verseny

2018. október 20. - Szigetszentmiklós
1 x bronzérem

Egyesületünk 7 versenyzővel vett részt a Hungarian Open Grand Prix - Saman Kupa nemzetközi karate versenyen, amely ifjúsági, kadet, junior és U21 nemzetközi karatebajnokság, a Magyar Karate Szakszövetség kvalifikációs versenysorozatának pontszerző versenye a Dániában megrendezésre kerülő, 2019. évi korosztályos EKF Európa Bajnokságra. Továbbá több nemzet - Horvátország, Szlovákia - korosztályos válogatottjának is kvalifikáció a korosztályos Európa Bajnokságra.

A versenyre 800-nál is több nevezés érkezett, 97 klub, 57 hazai és 40 külföldi egyesület vett részt 10 országból.

A fentiek alapján egyértelmű lehet mindenki számára, hogy egy iazán nehéz és színvonalas versennyel kezdtük a 2018/2019-es szezont, ennek köszönhetően leginkább a jó szereplés, a tapasztalat szerzés, és a pár nappal később megrendezésre kerülő WUKF Európa-bajnokságra való felkészülés volt a fő cél.

Ugyan csak egy dobogós helyezést és négy 5. helyezést sikerült elérnünk, de versenyzőink a szezon elejéhez képest bíztató formában versenyeztek, de persze azt is láttuk, hogy bőven van még hova fejlődni.

Dudás Éva a Hungarian Open dobogóján
Dudás Éva a Hungarian Open dobogóján

Versenyzőink eredményei:

3. helyezésDudás Évakata
5. helyezésPutnik Gorankata
5. helyezésSzántai Lucakata
5. helyezésSzekrényesi Lilikumite
5. helyezésTopolyai Mátékumite

Nyári egyesületi edzőtábor

2018. augusztus 12-19. - Tápiógyörgye

Egyesületünk hagyományos nyári edzőtáborát idén is Tápiógyörgyén tartottuk 2018. augusztus 12-19. között. Az időjárás szerencsére idén is kegyes volt hozzánk, talán csak egy esős napunk volt, de ezt leszámítva edzésre és strandolásra is megfelelő volt az időjárás.

Az edzőtáborban sort kerítettünk a Wado-ryu karate és a sport karate technikák gyakorlására is. A reggeleket egy kis átmozgató tornával és futással indítottuk, amit a reggeli, egy kis pihenő, majd a délelőtti közös edzés követett. Délután strandolás és újabb edzések következtek fokozat szerinti bontásban. A vacsora után ismét pihenő következett, jó idő esetén lehetett még egy kicsit strandolni, sötétedés után pedig a tábortűz körül gyűlt össze a táborozók és sütögetéssel illetve beszélgetéssel töltötték az időt vagy társasjátékokkal játszottak.

A tábor elején tartottunk egy kis fizikai felmérést, mely eredményeit mindenki összehasonlíthatta a korábbi évek eredményeivel, csütörtökön sort kerítettünk a háziversenyünkre, szombat délután pedig övvizsgát tartottunk.

SZAC Karate SE. - Edzőtábori Csoportkép 2018
SZAC Karate SE. - Edzőtábori Csoportkép 2018


Vizsga eredmények

Szekrényesi Lili4. kyu - lila öv
Dodok Máté5. kyu - kék öv
Gera Sándor Máté6. kyu - zöld öv
Kincses Benedek6. kyu - zöld öv
Nagy Boldizsár6. kyu - zöld öv
Nagy Géza6. kyu - zöld öv
Budai Barnabás7. kyu - narancs öv
Czigány Panna7. kyu - narancs öv
Tóth Gergely7. kyu - narancs öv
Gera Eszter8/B. kyu - citrom öv + 1 csík
Nagy Alexandru8/B. kyu - citrom öv + 1 csík
Dobó Boglárka8. kyu - citrom öv
Mangel-Vályi Tamás8. kyu - citrom öv
Zöllei Adrienn8. kyu - citrom öv
Zöllei András8. kyu - citrom öv
Uzonyi Ádám9. kyu - fehér öv + 2 csík

Háziversenyünk eredményei:

Kata


I. kategória
1. Dudás Éva
2. Woog Olívia
3. Woog Arnold
4. Szántai Luca

II. kategória
1. Seres Adrián
2. Csatlós Botond
3. Ungvári Gábor
4. Ungvári Gergő

III. kategória
1. Szántai László
2. Dodok István 
3. Ungvári Magdolna

IV. kategória
1. Boros Csaba
2. Szekrényesi Lili
3. Kincses Odett
3. Zajácz Richárd

V. kategória
1. Dodok Máté
2. Nagy Boldizsár
3. Gera Sándor
4. Tutsch Vencel

VI. kategória
1. Vinis Gabriella
2. Nagy Géza
3. Kincses Benedek

VII. kategória
1. Tóth Gergely
2. Budai Barnabás
3. Nagy Alexandru
4. Fülöp Zoltán

VIII. kategória
1. Felber Csanád
2. Czigány Panna
3. Zöllei András
4. Dobó Boglárka

IX. kategória
1. Zöllei Adrienn
2. Mangel-Vályi Tamás
3. Wirth Márton

X. kategória
1. Boros Orsolya
2. Uzonyi Ádám

Kumite


I. kategória
1. Woog Arnold
2. Csatlós Botond
3. Ungvári Gergő

II. kategória
1. Szántai Luca
2. Woog Olívia
3. Szekrényesi Lili
4. Kincses Odett

III. kategória
1. Boros Csaba
2. Seres Adrián
3. Kincses Benedek
4. Zajácz Richárd

IV. kategória
1. Dodok Máté
2. Nagy Boldizsár
3. Tutsch Vencel
4. Gera Sándor

V. kategória
1. Budai Barnabás
2. Zöllei András
3. Felber Csanád

VI. kategória
1. Nagy Alexandru
2. Tóth Gergely
3. Fülöp Zoltán

VII. kategória
1. Zöllei Adrienn
2. Dobó Boglárka
3. Czigány Panna

VIII. kategória
2. Mangel-Vályi Tamás
2. Wirth Márton
3. Uzonyi Ádám

IX. kategória
1. Dodok István
2. Nagy Géza

Shibamori Shihan edzőtábor

2018. augusztus 8-11. - Ausztria

Shibamori Kando Shihan (9. Dan) 4 napos nyári edzőtábort tartott Ausztriában, amin egyesletünk két fekete öves mestere Pénzes Tamás és Váradi Attila is részt vett. Az edzéseken szinte kizárólag fekete öves mesterek vettek részt, így Shibamori Mesterrel átismételhettük többek között a Wado-ryu stílus összes mester katáját és a teljes Kihon Kumite sorozatot.


Szántai Luca a MOL Új Európa Alapítvány által támogatott sportoló lett!

2018. június 26. - Budapest

Szántai Luca a SZAC Karate SE. versenyzője a MOL Új Európa Alapítványa által támogatott sportoló lett!

Nagyon köszönjük az újabb támogatást MOL Új Európa Alapítványnak!

Szántai Luca a MOL Új Európa Alapítvány által támogatott sportoló lett
Szántai Luca a MOL Új Európa Alapítványa által támogatott sportoló lett


WUKF KARATE VILÁGBAJNOKSÁG

2018. június 12-17. - Dundee, Skócia
1 x aranyérem 3 x ezüstérem 1 x bronzérem

A SZAC Karate SE. 4 versenyzője (Dudás Éva, Szántai Luca, Topolyai Máté és Pénzes Tamás) vehetett részt a 2018-as WUKF Karate Világbajnokságon Skóciában és nagyon eredményes szerepléssel 1 Világbajnoki címet, 3 ezüstérmet, 1 bronzérmet és 1 negyedik helyezést szereztek, mind a négyen éremmel térhettek haza!

SZAC Karate SE - Világbajnoki érmesek

Csapatunk 12-én kedden szerencsésen megérkezett Skóciába, 13-án szerdán délelőtt és délután részt vettünk Shibamori Kando Shihan edzésein, a két edzés között pedig elvégeztük a regisztrációt s a mérlegelést.

Csütörtökön az első versenynapon a csapat kumite és az egyéni kumite open versenyszámok kerültek megrendezésre, a körülmények nem voltak éppen ideálisak, a bemelegítő teremben vagy inkább sátorban kb. 15-16 fokos hőmérséklet uralkodott, a teljesen új tatamival borított küzdőterek pedig annyira csúsztak, hogy kumite esetében, hogy robbanékonyabb indulások és elmozgások szinte lehetetlennek bizonyultak, a versenyzők csúszkáltak és sok esetben estek keltek a kumite, de időnként még a kata versenyszámokban is.

Felnőtt férfi csapatunk sajnos csak egy mérkőzést tudott nyerni ilyen körülmények között, a négyközé jutásnál a későbbi világbajnok román csapattól kapott ki.

Felnőtt kumite Open versenyszámban Pénzes Tamás 64 fős tábláról 3 győzelmet követően bejutott a legjobb 8 közé, ahol a bírók nagyjából 4 pontot nem adtak meg, ellenben 4 pontot ajándékoztak a román ellenfélnek, aki így bejutott az elődöntőbe. Így mindkét kategóriában csak egy kis szerencsén múlt az éremszerzés.

Pénteken az egyéni kata versenyszámok kerültek sorra, elsőként Szántai Luca sikerének örülhettünk, aki kadet (15-17 éves) korcsoport rengokai (Shorin-ryu + Wado-ryu) kata versenyszámában döntőbe jutott, majd csupán 1 tized ponttal lemaradva 2. helyen végzett. Ezt követően Topolyai Máté kadet (15-17 éves) korcsoport rengokai kata (Shorin-ryu + Wado-ryu) versenyszámában szintén döntőbe jutott és az erős Shorin-ryu versenyzők mellé felküzdötte magát a dobogóra, 3. helyezést ért el. Dudás Éva U21 rengokai (Goju-ryu + Wado-ryu) és felnőtt rengokai (Shorin-ryu + Wado-ryu) kata versenyszámban is döntőbejutott, Pénzes Tamás pedig a felnőtt Wado-ryu kategóriában legmagasabb pontszámmal jutott be a vasárnapi döntőbe.

Szombaton az egyéni kumite versenyszámok kerültek megrendezésre, sajnos mindhárom versenyzőnk nagyjából egyszerre került sorra. Szántai Luca nagyon jó formában vágott neki a küzdelmeknek és nagyon szoros küzdelmet vívott, sok pontot szerzett, de 5-6 arányban sajnos az ellenfélnek sikerült a továbbjutás.

Topolyai Máté szintén jó formában vágott neki a küzdelmeknek és magabiztosan beverekedte magát a 15-17 éves korosztály -55kg-os kumite döntőjébe és végül ezüstérmes lett. Mivel végül ez lett a magyar csapat egyetlen kumite érme a világbajnokságon, így különösen értékes számunkra, hogy ez az eredmény Mátéhoz, illetve a SZAC Karate Sportegyesülethez fűződik.

Pénzes Tamás sajnos ismét az elején összekerült a többszörös Világ és Európa-bajnok angol versenyzővel, a cél így sem volt más, mint a győzelem, hiszen a korábbi mérkőzések is nagyon szorosak voltak, de a bírók olyan szinten támogatták az ellenfelet döntéseikkel, hogy esélyt sem hagytak a győzelemre, pedig végig Tamás kezdeményezett és támadott, de mivel 3-4 pontot is elvettek tőle, és most is ellenfelet juttatták tovább, aki ezúttal is Világbajnok lett. Érthetetlen, hogy bírói hibák sorozatával, elcsúszott pontatlan védett technikákat megadnak, míg egyértelmű tiszta találatokat nem vesznek észre. Vagy ugyan arra a szituációra egyszer kontaktot, egyszer wazaarit, majd pedig ippont ítélnek...

Vasárnap a felnőtt és U21 döntők kerültek sorra, Dudás Éva U21-ben 1 helyet javított a döntőben, és az előkelő 4. helyen végzett, a felnőtt mezőnyben viszont nagyon összeszedett és erős katákkal 2. helyezést ért el!

Pénzes Tamás a döntőben is tudta növelni az előnyét a felnőtt Wado-ryu kata versenyszámban és magabiztosan megszerezte 5. világbajnoki címét, így a 2 évvel ezelőtti kumite világbajnoki cím mellett zsínórban negyedszer lett a felnőtt Wado-ryu kata versenyszám világbajnoka.

A világbajnokság örömteli eseménye volt, hogy ismét találkozhattunk a 8 éve Skóciában élő Perényi Péterrel a SZAC egykori sikeres versenyzőjével és edzőjével. Péter magyar színekben elindult a veterán A (36-40 év közötti) kumite kategóriában, ahol szoros küzdelemben 2-1 arányban sajnos kikapott, pedig neki is legalább 2 pontot nem adtak meg a bírók, amivel már továbbjuthatott volna. Reméljük, hogy hamarosan újra találkozunk és esetleg újra együtt versenyezhetünk... :-)Versenyzőink eredményei:

VILÁGBAJNOKPénzes Tamáskata
 
Világbajnoki ezüstérmesDudás Évakata (felnőtt)
Világbajnoki ezüstérmesSzántai Lucakata
Világbajnoki ezüstérmesTopolyai Mátékumite
 
Világbajnoki bronzérmesTopolyai Mátékata
 
Világbajnoki 4. helyezettDudás Évakata (U21)

 

Köszönet nyilvánítás:

Köszönjük a Magyarországi Wado-ryu Karate Szövetségnek és a Budapest XVIII. Kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának, hogy támogatta versenyzőink eredményes szereplését.

Köszönjük a Magyar Postának és Vinis Gabriellának, hogy támogatta versenyzőinket utasbiztosítással.

Külön köszönet Szabó Zoltánnak, aki segítette a versenyzőinket, akkor amikor Pénzes Tamás egyesületünk edzője is éppen versenyzett.

Külön köszönet Binder Péternek, aki lehetővé tette, hogy a Világbajnokság előtti hétvégéken külön edzéseket tartsunk a dojójában.

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki támogatott bennünket vagy szurkolt nekünk!Dudás Éva ismét Magyarország jó tanulója - jó sportolója lett!

2018. június 13. - Budapest

Dudás Éva Magyarország jó tanulója - jó sportolója
Dudás Éva Magyarország jó tanulója - jó sportolója

DUDÁS ÉVA a SZAC Karate SE. versenyzője tanulmányi és sporteredményei elismeréseként ismét MAGYARORSZÁG JÓ TANULÓJA - JÓ SPORTOLÓJA lett!

Nagyon büszkék vagyunk Évára, amiért évek óta úgy ér el kiemelkedő nemzetközi versenyeredményeket, hogy mellette kiválóan teljesít az iskolában is.

Évi korosztályában 2 Világbajnoki és 2 Európa-bajnoki címet szerzett 2015-2017 között Wado-ryu kata versenyszámban, 2018-ban pedig 18 évesen a felnőtt mezőnyben Világbajnoki ezüstérmes lett.

Az elismerést olyan diákok kapták meg, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók voltak, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézményben voltak hallgatók. A korcsoporttól függően a 2016/17-es tanévben 4,8-as, 4,7-es vagy 4-es átlagot kellett elérniük, és emellett sportáguk országos bajnokságán, diákolimpiáján, vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük.

GRATULÁLUNK! Csak így tovább! :-)


Decathlon Sportnap - Sportágválasztó

2018. május 19. - Soroksár

A SZAC Karate Sportegyesület is részt vett a 2018. május 19-én Soroksáron a Decathlon mellett megrendezett Sportágválasztón. A pavilonunkhoz látogató gyerekek és felnőttek megismerkedhettek néhány alapgyakorlattal az érdeklődőbbek pedig pár összetettebb feladatot is kipróbálhattak. Délután egyesületünk karatékái látványos bemutatóval szórakoztatták az összegyült nézőket.

Decathlon Sportnap - Sportágválasztó
Decathlon Sportnap - Sportágválasztó


Wado-kai Magyar Bajnokság 2018 - 3. forduló

2018. április 14. - Budapest
4 x aranyérem 6 x ezüstérem 3 x bronzérem

A SZAC Karate SE. 14 versenyzővel vett részt a 2018-as Wado-kai Magyar Bajnokság 3. fordulóján és összesen
4 arany-, 6 ezüst- 3 bronzérmet és 5 negyedik helyezést szereztünk.

Nagy Alexandru a dobogó tetején
Nagy Alexandru a dobogó tetején


Versenyzőink eredményei:

1. helyezésKincses Benedekkumite
1. helyezésLaczi Leventekata
1. helyezésNagy Alexandrukata
1. helyezésPutnik Gorankata
 
2. helyezésBitó Gáborkumite
2. helyezésBudai Barnabáskumite
2. helyezésKincses Odettkumite
2. helyezésLaczi Leventekumite
2. helyezésSipos Ádámkumite
2. helyezésSzántai Lucakumite
 
3. helyezésBoros Csabakumite
3. helyezésKincses Odettkata
3. helyezésSzántai Lucakata
 
4. helyezésBudai Barnabáskata
4. helyezésDodok Mátékata
4. helyezésDodok Mátékumite
4. helyezésNagy Alexandrukumite
4. helyezésTopolyai Mátékumite


Sajnos az átlagosnál több bírói hibával és vitatható bírói döntéssel találkozhattunk tegnap, amik esetünkben az ellenfeleket segítették a tovább jutásban. Természetesen versenyzőinknek is van még hova fejlődniük, és mindenki tud javítani a tegnapi formáján, de az eredmények lehettek volna kicsit jobbak is szerencsésebb körülmények között. Összesítésben így kis csapatunk holtversenyben az 5. helyen végzett 17 csapatból.

Gratulálunk az elért eredményekhez, a legfontosabb továbbra is az, hogy az újonnan szerzett tapasztalatokból tovább tudjon építkezni...

HAJRÁ SZAC!


Wado-kai Magyar Bajnokság 2018 - 2. forduló

2018. március 25. - Budapest
2 x aranyérem 3 x ezüstérem 1 x bronzérem

A SZAC Karate SE. csupán 4 versenyzővel vett részt a 2018-as Wado-kai Magyar Bajnokság 2. fordulóján, mivel előző nap is versenyeztünk. Maroknyi csapatunk ennek ellenére folytatta a szombati eredményes szereplést és 7 kategóriából 6-ban dobogós helyezést értünk el, összesen 2 arany-, 3 ezüst- 1 bronzérmet gyűjtöttek be.

SZAC Karate SE versenyzői
SZAC Karate SE versenyzői


Versenyzőink eredményei:

1. helyezésSzántai Lucakata
1. helyezésSzántai Lucakumite
 
2. helyezésDodok Mátékata
2. helyezésDodok Mátékumite
2. helyezésNagy Alexandrukumite
 
3. helyezésAsztalos Anettkumite


A versenyen készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!


Wadokarate Országos Bajnokság 2018.

2018. március 24. - Tóalmás
Összesítésben: Összesítés 24 x aranyérem 12 x ezüstérem 2 x bronzérem

A 2018. március 24-én Tóalmáson került megrendezésre a Magyarországi Wado-ryu Karate Szövetség Országos Bajnokság, amelyen egyesületünk versenyzői szinte az összes kategóriában, amelyben neveztünk maguk mögé utasították a többi csapat versenyzőit. 20 versenyzőnk 38 nevezéséből 24 arany-, 12 ezüst-, és 2 bronzérem született, 8 kategóriában egyesületünk versenyzői egymás között döntötték el az 1. és a 2. hely sorsát. Ugyan hivatalos összesítés nem született, de biztosan a SZAC Karate SE lett az Országos Bajnokság legeredményesebb csapata.


SZAC Karate SE. a verseny legeredményesebb csapata
SZAC Karate SE a verseny LEGEREDMÉNYESEBB csapata


Versenyzőink eredményei:

1. helyezésBoros Csabakata
1. helyezésBoros Csabakumite
1. helyezésBoros Orsolyakata
1. helyezésBoros Orsolyakumite
1. helyezésCsatlós Botondkumite
1. helyezésDodok Istvánkata - felnőtt
1. helyezésDodok Istvánkata - veterán
1. helyezésDodok Mátékumite
1. helyezésDudás Évakata
1. helyezésGelencsér Györgykumite
1. helyezésKincses Odettkata
1. helyezésNagy Alexandrukata
1. helyezésNagy Alexandrukumite
1. helyezésNagy Boldizsárkata
1. helyezésPénzes Tamáskata
1. helyezésPénzes Tamáskumite
1. helyezésSzántai Lucakata
1. helyezésSzekrényesi Lilikata
1. helyezésSzekrényesi Lilikumite
1. helyezésTopolyai Mátékumite
1. helyezésTóth Gergelykata
1. helyezésTóth Gergelykumite
1. helyezésTutsch Tamáskumite - felnőtt
1. helyezésWoog Olíviakata
 
2. helyezésBudai Barnabáskata
2. helyezésBudai Barnabáskumite
2. helyezésDodok Istvánkumite - veterán
2. helyezésDodok Mátékata
2. helyezésGelencsér Györgykata - veterán
2. helyezésGyetván Orsolyakata
2. helyezésKincses Benedekkumite
2. helyezésKincses Odettkumite
2. helyezésSzántai Lucakata
2. helyezésTutsch Tamáskumite - veterán
2. helyezésWoog Arnoldkumite
2. helyezésWoog Olíviakumite
 
3. helyezésGelencsér Györgykata - felnőtt
3. helyezésTopolyai Mátékata

Gratulálunk a versenyzőknek az elért helyezésekért.

A versenyen készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!


Nyertes pályázat

2018. március 20. - Budapest

Sikerrel pályáztunk a Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata és a Decathlon Sportáruház közös pályázatán, melynek keretében versenyfelkészülésre és képességfejlesztésre használható sporteszközökre beváltható ajándékkártyát nyertünk 90.000 Ft. értékben.

Az elnyert összegbol 3 darab hajlított rúgópajzsot és 4 pár pontüto kesztyűt vásároltunk.


SZAC Karate SE karatésai az új felszereléssel
SZAC Karate SE karatésai az új felszereléssel
Ezúton is köszönjük a Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata és a Decathlon Sportáruház támogatását!Budapest XVIII. Kerület Pestszentlorinc-Pestszentimre Önkormányzata Decathlon Sportáruház

Sun-Dome Kupa 2018.

2018. március 3. - Ajka
Összesítésben: Összesítés 6 x aranyérem 10 x ezüstérem 8 x bronzérem

A 2018.03.03-án Ajkán megrendezett Sun-Dome Kupán a SZAC Karate SE. 13 versenyzője 6 arany-, 10 ezüst-, 8 bronzéremmel gyarapította éremgyűjteményünket, amivel egyesületünk 20 csapat közül a házigazdák mögött a 2. legeredményesebb csapatnak járó kupát is haza hozhatta.

Külön öröm számunkra, hogy ezúttal is minden versenyzőnk éremmel térhetett haza, csupán egy olyan kategóriában indultunk, amiben nem sikerült dobogós helyezést elérnünk, de ami ennél is fontosabb, hogy a múltheti versenyhez képest, mindenki jobb formában volt, okosabb, bátrabb küzdelmeket vívott és ennek köszönhetően jobb teljesítményt tudott nyújtani, reméljük ez versenyről versenyre tovább fog javulni.


SZAC Karate SE. a verseny 2. legeredményesebb csapata
SZAC Karate SE. a verseny 2. legeredményesebb csapata


Versenyzőink eredményei:

1. helyezésDodok Mátékata
1. helyezésDodok Mátékumite
1. helyezésKincses Benedekkumite
1. helyezésKincses Odettkumite
1. helyezésLaczi Leventekata
1. helyezésMunkácsi Mátékumite
 
2. helyezésBoros Csabakata
2. helyezésLaczi Leventekumite
2. helyezésNagy Alexandrukumite
2. helyezésSzántai Lucakumite
2. helyezésSzekrényesi Lilikumite
2. helyezésTóth Gergelykata
2. helyezésTóth Gergelykumite
2. helyezésWoog Olíviakumite
2. helyezésMunkácsi Máté (Honbu)
Topolyai Máté
Soos Áron (PEST-BUDAI S.K.C.)
csapat kumite
2. helyezésDodok Máté
Nagy Alexandru
Tóth Gergely
csapat kata
 
3. helyezésBoros Csabakumite
3. helyezésNagy Alexandrukata
3. helyezésSzántai Lucakata
3. helyezésSzekrényesi Lilikata
3. helyezésTopolyai Mátékata
3. helyezésTopolyai Mátékumite
3. helyezésWoog Arnoldkumite
3. helyezésWoog Olíviakata

Gratulálunk a versenyzőknek az elért helyezésekért.

A versenyen készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!


Wado-kai Magyar Bajnokság 2018 - 1. forduló

2018. február 25. - Budapest
3 x aranyérem 3 x ezüstérem 6 x bronzérem

A SZAC Karate SE. 14 versenyzővel vett részt a 2018-as Wado-kai Magyar Bajnokság 1. fordulóján, mely számunkra a 2018-as esztendő első versenye is volt egyben.

Versenyzőink összesen 3 arany-, 3 ezüst- 6 bronzérmet és 6 negyedik helyezést gyujtöttek be.


Versenyzőink eredményei:

Topolyai Máté - Uramawashigeri
Topolyai Máté - Uramawashigeri
1. helyezésKincses Odettkumite
1. helyezésMajoros Vendelkumite
1. helyezésPutnik Gorankata
 
2. helyezésKincses Benedekkumite
2. helyezésSzántai Lucakumite
2. helyezésZajácz Richárdkumite
 
3. helyezésAsztalos Anettkumite
3. helyezésBudai Barnabáskumite
3. helyezésKincses Odettkata
3. helyezésSzántai Lucakata
3. helyezésTóth Gergelykata
3. helyezésBudai Barnabás
Putnik Goran
Tóth Gergely
csapat kata
 
4. helyezésBitó Gáborkumite
4. helyezésNagy Alexandrukata
4. helyezésPutnik Gorankumite
4. helyezésSipos Ádámkumite
4. helyezésWoog Olíviakata
4. helyezésWoog Olíviakumite


A versenyen készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!


SZAC Övvizsga

2018. január 29. - Budapest

Egyesületünk téli övvizsgáját 2018. január 29-én hétfőn tartottuk, ahol összesen 35 karatéka tett sikeres övvizsgát. A március 26-án tartott pótvizsgán pedig további egy karatéka lépett a következő fokozatra.


Dodok István4. kyu - lila öv
Dóra Miklós4. kyu - lila öv
Gelencsér György4. kyu - lila öv
Seres Adrián4. kyu - lila öv
Ungvári Gábor4. kyu - lila öv
Ungvári Gergo4. kyu - lila öv
Ungvári Magdolna4. kyu - lila öv
Boros Csaba5. kyu - kék öv
Fitos Bendegúz6. kyu - zöld öv
Kincses Odett6. kyu - zöld öv
Laczi Levente7. kyu - narancs öv
Budai Barnabás8/B. kyu - citrom öv - 1. csík
Tóth Gergely8/B. kyu - citrom öv - 1. csík
Bácsi Balázs8. kyu - citrom öv
Czigány Dorottya8. kyu - citrom öv
Czigány Panna8. kyu - citrom öv
Czuhorka Áron8. kyu - citrom öv
Fehér Marcell8. kyu - citrom öv
Felber Csanád8. kyu - citrom öv
Fülöp Zoltán (ifj.) 8. kyu - citrom öv
Iberhalt Kornél9/B. kyu - fehér öv - 3. csík
Zöllei Adrienn9/B. kyu - fehér öv - 3. csík
Zöllei András9/B. kyu - fehér öv - 3. csík
Dobó Boglárka9. kyu - fehér öv - 2. csík
Lengyel Levente9. kyu - fehér öv - 2. csík
Mangel-Vályi Tamás9. kyu - fehér öv - 2. csík
Szász Áron9. kyu - fehér öv - 2. csík
Wirth Márton9. kyu - fehér öv - 2. csík
Benedek Máté10. kyu - fehér öv - 1. csík
Boros Orsolya10. kyu - fehér öv - 1. csík
Csákvári Bianka10. kyu - fehér öv - 1. csík
Csík Csongor10. kyu - fehér öv - 1. csík
Csík Nimród10. kyu - fehér öv - 1. csík
Kiss Emese10. kyu - fehér öv - 1. csík
Rácz Gergo10. kyu - fehér öv - 1. csík
Uzonyi Ádám10. kyu - fehér öv - 1. csík

Gratulálunk a vizsgázóknak!


Instruktori szeminárium és barna öves vizsgák

2018. január 20. - Tóalmás

Egyesületünk 6 karatékája vett részt január 20-án szombaton Rostás Tibor Shihan instruktori szemináriumán Tóalmáson.

A délelotti és a délutáni edzések között került sor a Szövetség éves közgyulésére, a délutáni edzés után pedig a barna öves vizsga következett, amin a SZAC Karate Sportegyesület 3 karatékája tett sikeres vizsgát.


Vizsga eredmények

Szántai Luca2. kyu - barna öv
Gyetván Orsolya3. kyu - barna öv
Topolyai Máté3. kyu - barna öv


Hírarchívum:

2023 | 2022 | 2021
2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011
2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001
2000 | 1999 | 1998 | 1997 | 1996 | 1995 | 1993

A 2008-as év előtti hírek és eredmények hiányosak lehetnek, ezért ha régi karatésainknak vannak további eredményeik, fotóik, akkor azt küldjék el nekünk e-mailben és frissítjük az archívumot!
Köszönjük! 

Rövid híreink

13. WUKF Karate Európa-bajnokság

Öt érem a 13. WUKF Karate Európa-bajnokságról

11. WUKF Karate Világbajnokság

Négy érem a 11. WUKF Karate Világbajnokságról

12. WUKF Karate Európa-bajnokság

Nyolc érem a 12. WUKF Karate Európa-bajnokságról

10. WUKF Karate Világbajnokság

Pénzes Tamás Amerikában szerezte meg a 9. és 10. Világbajnoki címét

9. WUKF Karate Világbajnokság

2 VILÁGBAJNOKI CÍMMEL és 1 bronz-éremmel tért haza Pénzes Tamás a SZAC Karate SE. mestere a 2021. szeptember 23-26. között Romániában megrendezett 9. WUKF Karate Világbajnokságról.

Eredményei:
1. kata
1. kumite Open
3. kumite +85kg11. WUKF Karate Európa-bajnokság

2 EURÓPA-BAJNOKI CÍMMEL és 3 bronz éremmel tért haza a SZAC Karate SE. három versenyzője a 2019. október 22-27. között Dániában megrendezett 11. WUKF Karate Európa-bajnokságról.

Eredményeink:
1. Pénzes Tamáskata
1. Pénzes Tamáskumite Open
3. Dodok Mátékata
3. Pénzes Tamáskumite +85kg
3. Szántai Lucakata
5. Dodok Mátékumite
5. Szántai Lucakumite8. WUKF Karate Világbajnokság

5 VILÁGBAJNOKI CÍMMEL 2 ezüst- és 1 bronz-éremmel valamint 1 negyedik helyezéssel tért haza a SZAC Karate SE. kilenc versenyzője a 2019. június 18-23. között Szlovákiában megrendezett 8. WUKF Karate Világbajnokságról.

Eredményeink:
1.Dodok Mátékumite +155cm12 éves
1.Dudás ÉvakataU21
1.Pénzes Tamáskatafelnott
1.Szántai LucakataU18
1.Szekrényesi LilikataU16
 
2.Boros CsabakataU18
2.Woog OlíviakataU18
 
3.Dudás Évacsapat kataU21
3.Szekrényesi Lilicsapat kataU21
3.Woog Olíviacsapat kataU21
 
4.Dudás Évakata (rengokai)felnott10. WUKF Karate Európa-bajnokság

1 EURÓPA-BAJNOKI CÍMMEL 2 ezüst és 2 bronz éremmel tért haza a SZAC Karate SE. négy versenyzője a 2018. október 23-28. között Máltán megrendezett 10. WUKF Karate Európa-bajnokságról.

Eredményeink:
1. Pénzes Tamáskata
2. Pénzes Tamáskumite
2. Szántai Lucakata
3. Szántai Lucakumite
3. Pénzes Tamáscsapat kumite
4. Dudás Évakata (felnott)
4. Dudás Évakata (U21)
5. Topolyai Mátékumite
7. Topolyai Mátékata7. WUKF Karate Világbajnokság

1 VILÁGBAJNOKI CÍMMEL 3 ezüst- és 1 bronz-éremmel valamint 1 negyedik helyezéssel tért haza a SZAC Karate SE. négy versenyzője a 2018. június 12-17. között Skóciában megrendezett 7. WUKF Karate Világbajnokságról.

Eredményeink:
1. Pénzes Tamáskata
2. Dudás Évakata (felnott)
2. Szántai Lucakata
2. Topolyai Mátékumite
3. Topolyai Mátékata
4. Dudás Évakata (U21)UWK Karate Világbajnokság

2 VILÁGBAJNOKI CÍMMEL 2 bronz éremmel és 1 negyedik helyezéssel tért haza a SZAC Karate SE. három versenyzője a 2017. november 29. és december 3. között Olaszországban megrendezett 2. UWK Karate Világbajnokságról.

Eredményeink:
1. Dudás Évakata
1. Pénzes Tamáskata
3. Pénzes Tamáskumite
3. Szántai Lucakumite
4. Szántai Lucakata9. WUKF Karate Európa-bajnokság

3 EURÓPA-BAJNOKI CÍMMEL 2 ezüst és 4 bronz éremmel tért haza a SZAC Karate SE. két versenyzője a 2017. április 5-9. között Kolozsváron megrendezett 9. WUKF Karate Európa-bajnokságról.

Eredményeink:
1. Dudás Évakata
1. Pénzes Tamáskata
1. Szántai Lucakata
2. Topolyai Mátékata
2. Woog Olíviakata
3. Pénzes Tamáskumite
3. Szántai Lucakumite
3. Topolyai Mátékumite
3. Laczi Dávidcsapat kumite
3. Woog Arnoldcsapat kumite8. WUKF Karate Európa-bajnokság

2 EURÓPA-BAJNOKI CÍMMEL 1 ezüst és 3 bronz éremmel tért haza a SZAC Karate SE. két versenyzője a 2016. október 11-16. között Olaszországban megrendezett 8. WUKF Karate Európa-bajnokságról.

Eredményeink:
1. Pénzes Tamáskata
1. Pénzes Tamáscsapat kumite
2. Pénzes Tamásrotációs csapat kumite
3. Radnóti Bettinakata (felnőtt)
3. Radnóti Bettinakumite +60kg (felnőtt)
3. Radnóti Bettinakumite open (U21)
5. Radnóti Bettinakumite +60kg (U21)
5. Radnóti Bettinakata Rengokai (U21)
5. Pénzes Tamáskumite +80 kg6. WUKF Karate Világbajnokság

5 VILÁGBAJNOKI CÍMMEL 2 ezüst és 4 bronz éremmel tértek haza a SZAC Karate SE. versenyzői a 2016. június 14-19 között Dublinban megrendezett 6. WUKF Karate Világbajnokságról.

Eredményeink:
1.  Dudás Évakata
1.  Pénzes Tamáskumite
1.  Pénzes Tamáskata
1.  Woog Arnoldkata
1.  Woog Olíviakata
2.  Csatlós Botondcs. kumite
2.  Woog Arnoldcs. kumite
3.  Dodok Mátékata
3.  Radnóti Bettinakumite
3.  Radnóti Bettinakata
3.  Topolyai Mátékata

Sportegyesületünk tevékenységét a Nemzeti Együttműködési Alaptól kapott támogatás segíti.

Nemzeti Együttműködési Alap